top of page

Sun, Nov 14

|

NGƯỚC's Zoom

YOUTH FORUM EMPOWERMENT: THE NEW NORMAL

“YOUTH FORUM EMPOWERMENT: THE NEW NORMAL” (YFE) is created as a showcase for youngsters to express and share their own stories of “motion”. "Vietnamese youth proactively look up, grow up & build up the community”

Registration is Closed. Please look forward to our next activities!
See other events
YOUTH FORUM EMPOWERMENT: THE NEW NORMAL
YOUTH FORUM EMPOWERMENT: THE NEW NORMAL

Time & Location

Nov 14, 2021, 9:00 AM – 10:30 AM

NGƯỚC's Zoom

Guests

About the Event

YOUTH FORUM EMPOWERMENT: THE NEW NORMAL

1. Topic: Civic engagement in the “new normal”: Youngsters and their contributions to the community, together with “MOVEMENT” in “the new normal”

In an increasingly challenging and unpredictable world, people, especially the young, need to adapt and develop more than ever before. During the last two years, amid the appearance of a fatal epidemic, the game has been more and more demanding when youngsters have experienced “social distancing”. Accordingly, most schedules, innovatives and ambitions have faced the fact of being postponed or even cancelled. This worldwide chaos has caused an incredibly unprecedented challenge to the young generation, who was called “the lost Covid generation” by UNICEF. Fortunately, it is never wrong to say: “ When the going gets tough, the tough get going”. While some are struggling to find a way out, others have taken advantage of this period to create values and contribute to the community in different ways. Because no matter how the situation is, everything is just a choice.

Life is evidently full of indispensable motions and society can not exist or operate without movements. Nevertheless, motion is not always linear, in one direction but there will always be unexpected twists. On the other hand, motion is everywhere, hence adapting to new circumstances and flexibly solving difficulties are the “keys” to make every journey easier and more favorable. Having perceived the role of motion, “YOUTH FORUM EMPOWERMENT: THE NEW NORMAL” is created as a showcase for youngsters to express and share their own stories of “motion”.

Goal: “Vietnamese youth proactively progress, construct the community”

Through this online forum, NGUOC aims to provide an open space for enthusiastic young people to “open up”, share their experiences as well as honestly reveal the stories bringing their own distinct individuality, especially when it gets tough. Hence, NGUOC hopes that youngsters can spread Vietnamese positive and optimistic youth power to the community - ever burning regardless of immeasurable changes in our surroundings.

Quote: “Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.” - Winston Churchill

2. Subject:

Vietnamese youth from 18-28 years old with these following traits:

- With previous experiences in social projects, volunteering activities and devotion to community development.

- Wish to further develop themselves and meet enthusiastic youngsters across the nation - Especially those who, due to disadvantaged backgrounds, have not had many opportunities to take part in extracurricular activities and skills training, but still strived to grow and created considerable impacts on their local areas.

Besides, there will be a special guest speaker who has profound influence in the community (which will be introduced 2 weeks prior to the event date).

3. Content: The online forum is an open space for youngsters to share and listen to each other’s stories, revolving around 2 key questions:

  • During such a volatile period, as a young civilian, how have you “moved” in order to contribute to the society?
  • As the "new normal" life begins, do you have any plans to continue engaging in society?

4, Event scale: 250 - 300 participants

5, Platform: NGUOC’s ZOOM Online Meeting

6, Time: 9:30 a.m - 11:00 a.m 14/11/2021 (Sunday).

The event is totally free and not for profit.

-------------------------------------------------

YOUTH FORUM EMPOWERMENT: THE NEW NORMAL | MIỄN PHÍ THAM GIA & GIẤY CHỨNG NHẬN

1. Chủ đề: Civic engagement in the “new normal”: Người trẻ và những đóng góp cho cộng đồng đi đôi với “CHUYỂN ĐỘNG”  trong giai đoạn “bình thường mới”

Sống trong thế giới nhiều thử thách và biến đổi khó đoán định, con người, đặc biệt là người trẻ, càng cần phải thích nghi và phát triển nhiều hơn bao giờ hết. Gần đây, trước sự xuất hiện của dịch bệnh nguy hiểm, những người trẻ đã và đang trải qua một thử thách chưa từng có tiền lệ mang tên “giãn cách xã hội”. Mọi hoạt động, dự định, ấp ủ giờ đây đều phải hoãn lại hoặc thậm chí phải hủy bỏ. Trong khi một số còn đang loay hoay tìm lối đi mới, một số khác đã tận dụng khoảng thời gian này để kiến tạo, cống hiến cho xã hội bằng nhiều màu sắc khác nhau.

Có thể thấy, chuyển động là điều tất yếu của cuộc sống. Xã hội tồn tại và phát triển không thể không có chuyển động. Tuy nhiên, chuyển động không thể luôn theo một hướng, một lối mà sẽ có những ngã rẽ đôi khi khiến con người không ngờ tới. Mặt khác, chuyển động luôn có mặt ở mọi nơi, do đó việc thích nghi với những hoàn cảnh sống khác nhau và linh hoạt tìm ra giải pháp khi gặp khó khăn chính là “chìa khóa” giúp mọi hành trình của con người trở nên dễ dàng và thuận lợi. Nhận thức được vai trò của chuyển động, sự kiện “YOUTH FORUM EMPOWERMENT: THE NEW NORMAL” ra đời như một triển lãm để các bạn trẻ thể hiện và kể câu chuyện về “chuyển động” của riêng họ.

Mục tiêu: “Người Việt trẻ tích cực chuyển động, kiến tạo cộng đồng”

Thông qua diễn đàn trực tuyến, NGƯỚC mong muốn cung cấp một không gian mở cho các bạn trẻ nhiệt huyết cùng “trải”, chia sẻ kinh nghiệm và những câu chuyện, trong đó mỗi câu chuyện là một sắc màu riêng biệt truyền cảm hứng trong thời kỳ dịch bệnh. Từ đó, NGƯỚC hi vọng các bạn trẻ có thể lan tỏa những thông điệp tích cực và lạc quan tới cộng đồng về một sức trẻ Việt Nam - luôn rực cháy mãnh liệt bất kể những biến đổi khôn lường của môi trường sống xung quanh.

“Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.” - Winston Churchill

2. Đối tượng:

Các bạn trẻ Việt Nam độ tuổi từ 18-28 với các tiêu chí:

- Có những trải nghiệm ở các dự án xã hội, các hoạt động tình nguyện và khao khát cống hiến cho cộng đồng.

- Mong muốn phát triển bản thân và gặp gỡ những người trẻ nhiệt huyết trên  khắp cả nước - Đặc biệt là với những bạn mặc dù sống trong môi trường chưa có nhiều cơ hội tham gia các hoạt động ngoại khóa và đào tạo kĩ năng mềm (các bạn trẻ ở vùng sâu vùng xa) nhưng đã nỗ lực vươn lên và tạo ảnh hưởng tới cộng đồng nơi bạn sinh sống.

Bên cạnh đó, sự kiện còn có sự góp mặt bởi diễn giả là người nổi tiếng có tầm ảnh hưởng (sẽ được BTC bật mí 2 tuần trước ngày diễn ra sự kiện).

3. Nội dung chính: Diễn đàn là không gian cho người trẻ chia sẻ và lắng nghe câu chuyện của nhau, xoay quanh 2 câu hỏi chính:

a,Trong khoảng thời gian nhiều biến động vừa qua, với tư cách là một người trẻ, bạn đã “chuyển động” như thế nào để đóng góp cho cộng đồng?

b, Khi cuộc sống bước vào trạng thái bình thường mới, bạn có kế hoạch, dự định nào để tiếp nối và đóng góp sức trẻ của mình cho xã hội?

4. Quy mô tổ chức: 250 - 300 người tham dự

5. Nền tảng: NGƯỚC’s ZOOM Online Meeting

6. Thời gian: 9h30 - 11h00 sáng 14/11/2021 (Chủ Nhật)

Sự kiện hoàn toàn miễn phí và phi lợi nhuận.

7. Món quà từ NGƯỚC:

⚜ Certificate chứng nhận tham dự sự kiện từ NGƯỚCxAmerican Center, U.S. Embassy in Hanoi khi tham gia tích cực, chủ động.

⚜ Gặp gỡ và trò chuyện cùng những đại biểu trẻ đã và đang truyền cảm hứng trên khắp mọi miền Tổ quốc.

⚜ Trải nghiệm mô hình đồng kiến tạo, khi bạn lắng nghe và bạn được lắng nghe, khi bạn học hỏi và bạn cũng được trao đi những câu chuyện của riêng bạn.

⚜ Các cá nhân hoạt động tích cực trong diễn đàn Youth Empowerment Forum có thể được ưu tiên xem xét trong 2021 

---------------------------------------------------

FALL 2021 NGƯỚC GRAND RECRUITMENT | CHIẾN DỊCH TUYỂN NHÂN SỰ NÒNG CỐT TỪ NGƯỚC

| | Thời gian: 9/10- 22/11

| | Thông tin chi tiết đợt tuyển và link đăng ký: https://www.nguoc.org/grandrecruitment

NGƯỚC- YOUTH LOOK UP!

Fanpage NGƯỚC: www.fb.nguoc.org

Instagram NGƯỚC: www.ins.nguoc.org

Email: youthlookup@nguoc.org

Website: www.nguoc.org

#NGƯỚC #youthlookup #cocreation

Share This Event

bottom of page